Fällor för mördarsniglar

Om du reser iväg ett tag, eller har tröttnat på att gå och plocka upp sniglar med grilltången, är en fälla ett bra förslag för att hålla snigelinvasionen i schack.

DEN UPP-OCH-NERVÄNDA KRUKAN

Det går också bra att använda upp-och-ner-vända blomkrukor, med hål i botten, som en fälla. Mördarsniglarna kryper gärna in där och gömmer sig.
Bra är att ta en större kruka, med ett stort hål i. Prova också att lägga i en halv grapefrukt - den surbeska frukten ska tydligen vara kalasmat för mördarsniglarna. Glöm inte att kolla då och då i fällan, allra helst på morgonen då sniglarna är som mest aktiva på natten.

Har du inte tid att göra en egen fälla, går det bra att köpa färdiga fällor som man kan lägga t.ex en grapefrukt i, eller hälla ut lite öl eller jästvatten i botten på. När sedan fällan är full är den bara att tömma, skölja ur och återanvända.

Här kan du köpa färdiggjorda fällor till bra pris

ÖLFÄLLAN

Ölfällan får idag anses som en den klassiska fällan för mördarsniglar. Den är enkel att konstruera, och den har god effekt. Men det gäller att se upp - ölfällan kan ha motsatt effekt om du bor i ett område där det finns gott om sniglar. Då kan den istället locka till sig sniglar från omgivningen.

Det man behöver är en plasthink, en glasburk eller något dylikt. Se dock till att det inte är något som ingen kan skada sig på! Häll därefter i öl!

Snart kommer sniglarna komma krypande, och så faller de i och drunknar.

Och vilken öl ska det vara? Ja, starköl är väl synd att slösa på sniglarna - men det är faktist det som är mest effektivt. sniglarna kan nämligen simma, därför behöver de något starkt som gör att de blir bedövade. Självfallet går det bra att använda lättöl, men det kan då vara bra att hälla i 1 msk tesprit. Se dock till så att inga barn eller husdjur kan komma åt att dricka.

 

Ads

Nyheter: