Böcker om mördarsniglar

Det finns ett flertal böcker för den som vill lära sig mer om mördarsniglar. Vi på Mördarsnigeln.se vill rekommendera följande böcker:

Snigel. Fridstörare i örtagården. Vetenskap och fakta

Ted von proschwitz är en av Sveriges främsta experter på mördarsniglar är Ted von Proschwitz, och forskare på Naturhistoriska museet i Göteborg. Hans bok Snigel. Fridstörare i örtagården är baserad på delar av hans arbete. Han följde under några år mördarsnigelns spridning efter den etablerat sig i Sverige. Boken är både faktaspäckad och underhållande, och den tar upp både sniglarnas nyttiga egenskaper som de dåliga sidorna.

 

Mördarsniglar. Lär känna dina fiender

Jeanette Thelanders bok Mördarsniglar. Lär känna din fiender tar upp bland annat upp mördarsnigelns anatomi och livscykel. Extra bra är listan på de växter som mördarsnigeln gärna undviker.

 

Skydda trädgården från rådjur, sniglar, bladlöss och andra skadedjur

Susanna Hultin och Gunnel Carlsson, som skrivit ett flertal trädgårdsboken, har gjort en utmärkt bok om vanliga skadedjur och hur man kan skydda sin trädgård. Här finns en hel del matnyttigt om hur man bekämpar mördarsniglar, men också om annan ohyra som steklar, bladlöss, fjärilar samt större däggdjur. Även svampsjukdomar tas upp. Här får man många svar på hur man kan minimera angreppen.

 

 

50 sätt att mörda en snigel

Sarah Ford har skrivit en bok som tar upp ett flertal bra metoder för att få bukt på mördarsniglarna. Den tar upp såväl kemisk bekämpning till mer miljövänliga metoder för att motverka mördarsniglarna.

 

50 sätt att mörda en snigel

Sniglar, småkryp och andra inkräktare. 50 sätt att bli av med trädgårdens objudna gäster

Sarah Ford har också skrivit en bok som tar upp andra objudna gäster i trädgården. Här går det att läsa om hur man såväl mördarsniglar kan bekämpas, liksom som grannens katter. Underhållande och givande!

 

Sniglar, småkryp och andra inkräktare. 50 sätt att bli av med trädgårdens oinbjudna gäster

 

 

 

Ads

Nyheter: